3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Sundsvall en av de berörda kommunerna om utökad övertidsblockad

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

– Vi ser att den enda vägen för att få SKR att kanske komma tillbaka till förhandlingsbordet mot oss är att utöka konflikten, säger Kenneth Byström. Foto: SVT arkiv

Sundsvall en av de berörda kommunerna om utökad övertidsblockad: ”Enda utvägen”

Uppdaterad
Publicerad

Vårdförbundet varslade under måndagen om utökad övertidsblockad i 29 kommuner från och med den 20 maj. Sundsvalls kommun är en av de berörda kommunerna.

– Enda vägen för att få SKR att kanske komma tillbaka till förhandlingsbordet är att utöka konflikten, säger Kenneth Byström, Vårdförbundets avdelningsordförande i Västernorrland.

Övertid, mertid och nyanställningar stoppas i 29 kommuner från och med den 20 maj, varslar Vårdförbundet om under måndagen. Den utökade blockaden omfattar bland annat elevhälsa och hemsjukvård.

Sundsvalls kommun är en av de berörda kommunerna som plockas ut i övertidsblockaden från klockan 16.00 den 20 maj – om ingen lösning nåtts på konflikten innan dess.

Den utökade blockaden innebär att flera stora kommuner dras in i den växande konflikten mellan Vårdförbundets och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Tvistefrågorna rör i huvudsak arbetsvillkor såsom schemaläggning och förkortad arbetstid.

Enligt Vårdförbundets avdelningsordförande i Västernorrland anser Vårdförbundet att en utökad blockad är enda utvägen, eftersom Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) inte mött upp deras yrkanden sedan blockaden i regionerna startade den 11 april.

– Vi ser att den enda vägen för att få SKR att kanske komma tillbaka till förhandlingsbordet mot oss är att utöka konflikten, säger Kenneth Byström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sundsvall-en-av-de-berorda-kommunerna-om-utokad-overtidsblockad

Share the Post:

Related Posts