3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Kriminalvården i norr ska ordna 30 platser inför Eurovision song contest

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur kommer kriminalvården lyckas få fram 30 platser tills Eurovision startar, det förklarar Janne Wallin, kriminalvårdschef Region Nord, i klippet. Foto: SVT

Kriminalvården i norr ska ordna 30 platser inför Eurovision song contest

Publicerad

Inför Eurovision i Malmö den 7-11 maj har polisen begärt att arresterna i Region Syd töms. I samband med det har Kriminalvården fått i uppdrag att ordna cirka 290 akuta nödplatser, som ska kunna användas under sju dagar.

Kriminalvårdens Region Nord – från Dalarna till Sveriges nordligaste gräns – har fått i uppdrag att ordna 30 akuta nödplatser. Platserna ska gå att tas i bruk redan 8 maj.

– Det är säkerhetsklass 1 och 2, det vill säga slutna platser, det är inte att vi lägger intagna utanför våra anläggningar, säger Janne Wallin, kriminalvårdschef Region Nord.

Eurovision song contest 2024

Eventuella samhällsstörningar

Syftet är att kunna hantera platsbehov upp till sju dagar, med anledning av en eventuell samhällsstörningar, evakuering av verksamhetsstället eller behov utifrån särskilda större polisiära insatser.

SVT har tidigare berättat om det allvarliga beläggningsläget på Saltvik, men Janne Wallin tror att de hinner ordna platserna på den här korta tiden.

– Det har gått ut ett uppdrag till vissa verksamhetsområden till verksamhetscheferna att ta ut tio platser var kopplade till beslutet alltså Gävle, Saltvik och Luleå i dialog med Umeå, säger han.

Så många nödplatser ska varje region skapa:

Region Nord: 30 platser

Region Mitt: 74 platser

Region Stockholm: 60 platser

Region Öst: 35 platser

Region Väst: 60 platser

Region Syd: 35 platser

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2024

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/kriminalvarden-i-norr-ska-ordna-30-platser-infor-eurovision

Share the Post:

Related Posts