3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Arbetsmiljöverket polisanmäler SCA efter dödsolyckan i Solberg

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det var i samband med arbete med en vinterväg över en myr som olyckan inträffade. SCA hade besökt platsen i förväg och snitslat upp dragningen av den tänkta vägen genom att sätta plastband. En entreprenör anlitades som i sin tur gav uppdraget till ett tvåmannaföretag från Dorotea.

Föraren drunknade

Den 14 ton tunga grävmaskinen gled enligt Arbetsmiljöverket ner i en mindre tjärn ute på myren. Föraren blev fast i maskinen som sjönk till botten. SCA hade beställt jobbet och har hävdat att man försett entreprenören, som sedan anlitade maskinföraren, med tydliga instruktioner.

Grävmaskin gick genom isen i Solberg – man död

Polisanmäler för arbetsmiljöbrott

Efter utredning anser Arbetsmiljöverket att SCA har underlåtit att efterleva bestämmelser i arbetsmiljölagstiftningen. Nu blir det polisens sak att utreda om någon har gjort sig skyldig till arbetsmiljöbrott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Peter och Kristin Jakobsson har fortfarande svårt att förstå hur olyckan i Solberg som krävde sonen Hampus liv kunde inträffa – här berättar de på plats när grävmaskinen bärgas. Foto: Fredrik Israelsson/SVT

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/arbetsmiljoverket-polisanmaler-sca-efter-dodsolyckan-i-solberg

Share the Post:

Related Posts