3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Parterna i vårdkonflikten överens om undantag i Västernorrland

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Maria Strandberg på Region Västernorrland beskriva hur undantagen i konflikten kan öka antalet operationer i länet. Foto: SVT, Vilma Pettersson/SVT

Parterna i vårdkonflikten överens om undantag i Västernorrland

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen inleddes Vårdförbundets övertidsblockad för sina medlemmar på landets regioner. På fredagen kom parterna överens om några viktiga undantag för sjukvården i Region Västernorrland.

63 000 sjuksköterskor, barnmorskor, röntgensköterskor och biomedicinska analytiker på landets regioner gick på torsdagen ut i en övertidsblockad, ett resultat av att parterna inte kommer överens i årets löneförhandlingar.

Överens om undantag

Knappt har konflikten brutit ut innan parterna kommit överens om några undantag för vårdpersonal på Region Västernorrland.

– Det är undantag som gör att vi kommer att kunna öka operationskapaciteten igen säger Maria Strandberg, hälso- och sjukvårdsdirektör på Region Västernorrland till SVT nyheter Västernorrland.

Planerade operationer påverkas

Enligt Maria Strandberg ska det inte vara någon fara för patientsäkerheten och det är framförallt planerade operationer som påverkas.

– Blir konflikten långvarig kommer det leda till att vårdköerna i länet växer säger hon.

I videon hör du Maria Strandberg berätta vilka verksamheter som är undantagna och vad det betyder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/parterna-i-vardkonflikten-overens-om-undantag-i-vasternorrland

Share the Post:

Related Posts