3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Fanny, 21, från Härnösand levde tre år i ett våldsamt förhållande

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

De blev tillsammans när hon precis fyllt 16 år. Tidigt i relationen började pojkvännen kontrollera Fannys liv och trakasserade henne verbalt. Med tiden utvecklades det till fysiskt våld, som ökade när de började spendera mer tid ihop i pojkvännens lägenhet.

– Han kunde kasta ner mig i golvet och i fönsterbrädan i marmor, det gjorde så fruktansvärt ont.

”Omöjligt att lämna honom”

Trots att varken vänner eller familj tyckte om pojkvännen, var hon kvar i förhållandet i tre år.

– Det är lätt att säga att man bara ska lämna. Men jag har aldrig mött någon som honom, det kändes omöjligt att lämna honom. Det var som att det inte fanns något annat än att göra det han sa, säger Fanny.

Hamnade i respirator

Det som gjorde att Fanny till slut lämnade var att hon fick blodförgiftning och dubbel lunginflammation – och vårdades på sjukhus i respirator.

När hon fick höra att pojkvännen inte hört av sig för att se hur hon mådde, blev det sista droppen.

– Jag hade så mycket tid att tänka. Jag såg på hur snäll min pappa var mot mig och min mamma och jag minns att jag frågade dem: ”Varför är han (pojkvännen, reds. anm.) så dum mot mig och varför har inte alla det så?”

Expojkvännen dömdes till fängelse

Därefter bestämde hon sig för att radera pojkvännens nummer och blockera honom på sociala medier, nu var det nog.

Hon polisanmälde sedan expojkvännen och han dömdes till ett år och sex månaders fängelse för bland annat grov fridskränkning.

Fanny heter egentligen något annat.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/fanny-fran-harnosands-kommun-levde-i-ett-valdsamt-forhallande-i-tre-ar

Share the Post:

Related Posts