3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Sundsvallsbor om ny färja till Alnö: ”Kul att hamnen väcks till liv igen”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad är fördelarna med en färjeförbindelse mellan Sundsvall och Alnön? Och vad är de beredda att betala för en resa? Hör svaren från några Sundsvallsbor i vårsolen. Från vänster Timothy Brander, Tove Gulliksson och Thomas Medelheim. Foto: Anna Beijron/SVT

Sundsvallsbor om ny färja till Alnö: ”Kul att hamnen väcks till liv igen”

Publicerad

Till sommaren ska det gå att åka passagerarfärja mellan Sundsvall och Alnön, närmare bestämt Karlsvikspiren där företagaren Gunnar Smedh har restaurang. Vad säger Sundsvallsborna om det här och hur mycket är de beredda att betala för en biljett?

Det rör sig om en eldriven färja, E/S Movitz, som tidigare gått i trafik i Stockholm. Nu har entreprenören Gunnar Smedh köpt båten och vill köra mellan centrum och sin och dotterns restaurang och kafé på Alnö.

Framtidsplaner på fler stopp

Gunnar Smedh har också tankar på att utöka trafiken så småningom så att färjan kan fungera som en pendlingsfärja.

Hör vad Timothy Brander, Tove Gulliksson, Bengt-Arne Lindahl och Thomas Medelheim tänker om båten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sundsvallsbor-om-ny-farja-kul-att-hamnen-vacks-till-liv-igen

Share the Post:

Related Posts