3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Thorén Business School i Sundsvall stänger: ”Jag blev chockad”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

I dag går cirka 165 elever på friskolan Thorén business school i Sundsvall och beslutet att avveckla gymnasieverksamheten påverkar ett hundratal elever.

”Tråkigt beslut”

Företrädare från Thorengruppen svarar i ett sms till SVT om bakgrunden till beslutet:

Huvudmannen ThorenGruppen har utvärderat skolan under en lång tid och vi ser att vi har haft för få elever, vilket påverkat vår ekonomi. Vi har också haft en hög personalomsättning, vilket påverkat vår kvalitet. Vår prioritet är en god utbildning för eleverna och att vara en bra arbetsplats. Vi ser tyvärr inte att vi på sikt kan upprätthålla kvaliteten på utbildningen, så därför väljer vi att avveckla. Det är ett väldigt tråkigt, men nödvändigt beslut.

Erbjuds plats i kommunala gymnasieskolan

Berörda elever kommer att erbjudas plats på Sundsvalls gymnasium, och de som vill kan byta dit redan till hösten 2024.

– Det är vårt ansvar att se till att de får en fortsatt utbildning. I nuläget ser vi över olika lösningar för att underlätta så mycket som möjligt för eleverna, säger Anna-Karin Mäntylä, skoldirektör i Sundsvalls kommun.

Koncernen har kritiserats

Thorengruppens skolor har tidigare kritiserats av Skolinspektionen och en SVT-granskning från förra året visar att det funnits återkommande brister på flera av skolorna runt om i landet.

I klippet berättar några elever som snart gått färdigt deras första år på skolan om deras tankar kring det nya beskedet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/thoren-business-school-i-sundsvall-stanger-jag-blev-chockad

Share the Post:

Related Posts