3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Unga hoppas på jobb inom EU – Europadag i Sundsvall inför valet

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexander Sahlin och Maja Leyonberg, två av de gymnasieelever som var med på ”Unga och Demokrati” på Södra Berget. En sak gjorde dem extra nyfikna under arrangemanget, hör mer i klippet. Foto: SVT

Unga hoppas på jobb inom EU – Europadag i Sundsvall inför valet

Uppdaterad
Publicerad

EU-valet närmar sig snabbt – söndagen den 9:e juni är det dags och den här gången är antalet förstagångsväljare rekordstort. ”Unga och demokrati” kallades det när Europa Direkt i Härnösand var med och ordnade en EU-dag för gymnasieelever i Sundsvall.

Dragplåster under EU-dagen för gymnasieeleverna som samlats på Södra Berget i Sundsvall var Sveriges mest rutinerade EU-parlamentariker Jonas Sjöstedt (V). – Han har tillbringat sammanlagt elva år i EU-parlamentet, och nu vill han dit igen.

Vi träffade honom och några av gymnasieeleverna i samband med EU-dagen i Sundsvall, ett samarrangemang mellan Europa Direkt i Härnösand samt Europa Direkt i Norrbotten och Västerbotten.

EU-val 2024

En sak gjorde förstagångsväljarna Alexander Sahlin och Maja Leyonberg extra nyfikna.

Vad? Kolla klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EU-val 2024

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/unga-hoppas-pa-jobb-inom-eu-europadag-i-sundsvall-infor-valet

Share the Post:

Related Posts