3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Alice Teodorescu Måwe om förslaget att förstatliga ryskägda Kubal: ”Det kan vara intressant”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Teodorescu Måwe i Sundsvall. Vid mediaträffen i samband med besöket dominerades frågorna om EU-sanktionernas effekt på aluminiumsmältverket Kubal. Hör henne kommentera Centerns nya krav om tvångsförvaltning. Foto: Pierre Ragnehag

Alice Teodorescu Måwe om förslaget att förstatliga ryskägda Kubal: ”Det kan vara intressant”

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas nyblivna kandidat till EU-parlamentet Alice Teodorescu Måwe besökte under måndagen Sundsvall – men utan några tydliga besked om hur hon tänker kring centerns förslag att svenska staten ska ta över det ryskägda Kubal.

Kristdemokraterna har haft en turbulent tid bakom sig när det gäller EU-valet. Medan Sara Skyttedal, som sparkades som toppkandidat för KD, idag presenterade sitt nya parti Folklistan, besökte hennes efterträdare Alice Teodorescu Måwe Sundsvall.

EU-länder trycker på

Flera EU-länder trycker just nu på för att unionen ska komma med ett 14:e sanktionspaket där man bland annat ska sätta stopp för ryskt aluminium till Europa.

Teodorescu Måwe ställer sig generellt positiv till tanken att Sverige helt enkelt skulle förstatliga landets enda aluminumsmältverk, ryskägda Kubal i Sundsvall, men pekar samtidigt på att det troligen är en juridiskt mycket komplicerad fråga.

Inget svar om undantag

Hon gav däremot inget svar på frågan om hon kommer att driva förslag om ett undantag för Kubal från sanktioner – om hon blir invald i EU-parlamentet.

– Oj, det är en svår fråga, men generellt har vi blivit alldeles för beroende av länder som Ryssland och Kina, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/alice-teodorescu-mawe-om-forslaget-att-forstatliga-ryskagda-kubal-det-kan-vara-intressant

Share the Post:

Related Posts