Taxi i Sollefteå och Kramfors slutar köra helger och kvällar: ”Det gynnar svarttaxi”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det nya systemet innebär att bokningar av färdtjänst och sjukresor bokas via en app istället för en växel, medans privatbokningar går via en annan växel. Det gör att fler fordon bokas än vad man tidigare behövt. Det var Tidningen Ångermanland först med att berätta.

– Det går åt så mycket mer fordon, därför måste vi stänga ner för vi har inte resurser och vi har inte personal för att kunna jobba så många timmar, säger Peter Östh.

Medfört ekonomiska problem

Det nya systemet har enligt Peter fört med sig ekonomiska problem för verksamheten. Enligt hans beräkningar har de behövt, bara för att klara av dagskörningarna, 54 timmar mer per fordon och ungefär 12 000 kronor mer i lön för varje anställd, utan att mer pengar kommer in till verksamheten.

– Vi ska prova och se att vi klarar oss. Men är det något som vi ser att det inte kommer gå ihop då får vi stänga ihop allt och bara köra färdtjänst och sjukresor den tiden som är kvar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/taxi-i-solleftea-och-kramfors-slutar-kora-helger-och-kvallar-det-gynnar-svarttaxi

Share the Post:

Related Posts