Här är korsningen i Sundsvall där flest genar förbi bommarna – Trafikverket om olagligt spårspring

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är plankorsningen där flest människor genar enligt Trafikverkets statistik – se platsen och på vilka andra ställen det är mycket spring på spåren i Sundsvall. Foto: Anna Beijron//SVT

Här är korsningen i Sundsvall där flest genar förbi bommarna – Trafikverket om olagligt spårspring

Publicerad

Det rapporteras allt oftare om dålig respekt för bommarna när tåg passerar genom Sundsvall. Människor genar, trots ljus- och ljudsignaler och bommar. Problemet finns på fler håll i landet.

– Det är jättefarligt, säger Gabriella Gulliksson på Trafikverket.

Det passerar i genomsnitt 70 tåg per dygn genom Sundsvall. Ett tiotal plankorsningar finns i centrala delarna av stan.

En av korsningarna genast det särskilt ofta i: Den på Floragatan. Korsningen ligger mellan Sundsvalls gymnasium och flera stora arbetsplatser. Många människor rör sig i området.

SVT granskar järnvägen

– Här är det egentligen 60 kilometer i timmen för tågen, men just nu är det sänkt till 40 för att man utför underhållsarbete, säger Trafikverkets Gabriella Gulliksson.

I videon ser du vilka korsningar det genast mest i och Trafikverket förklarar hur lång bromssträcka ett tåg som passerar genom staden har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar järnvägen

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/har-ar-korsningen-i-sundsvall-dar-flest-genar-forbi-bommarna-trafikverket-om-olagligt-sparspring

Share the Post:

Related Posts