3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Gymnasieeleverna Lova och Ida står bakom Sundsvalls jubileumsbakelse

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Med hjälp av konditorn Veronica Smedh försöker Lova och Ida sätta de sista detaljerna på bakelserna. Följ med in i bakelseskapandet i klippet. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Gymnasieeleverna Lova och Ida står bakom Sundsvalls jubileumsbakelse

Publicerad

Blåbär, hjortron och drakvingar i choklad. Det är temat för den officiella jubileumsbakelsen för Sundsvalls 400-årsfirande. Receptmakare är Lova Larsson och Ida Hammar. Deras bidrag vann en tävling bland elever på Praktiska gymnasiets bagare- och konditorlinje.

– Vi var lite chockade i början, nu har det börjat smälta in att vår bakelse faktiskt vann, säger Lova Larsson.

Lova Larsson och Ida Hammars recept var det vinnande bidraget i en baktävling bland förstaårseleverna på gymnasielinjen. Förutom vinsten fick de chansen att utveckla receptet tillsammans med konditorn Veronica Smedh.

Endast finjusteringar återstår

När SVT Västernorrland besökte skolan var det dags att sätta några av de sista detaljerna på bakelsen, justeringar som vinnarduon ska förfina tillsammans med Veronica Smedh.

– Vi har en bra grund att stå på och så vi ska utveckla den lite nu. Sen så tror vi att den kommer bli ”top notch” till slut, säger Veronica Smedh.

Finns att prova från 15 april

Jubileumsbakelsen kommer finnas att prova från och med Sundsvalls jubileumsdag den 15 april.

Blir det grädde eller maräng som får toppa jubileumsbakelsen? I klippet ovan får du reda på svaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/gymnasieeleverna-lova-och-ida-star-bakom-sundsvalls-jubileumsbakelse-vi-har-jobbat-hart

Share the Post:

Related Posts