Inspelat förhör med flickan och mammans första ord i rätten – så fortsätter rättegången mot kvinnan i Ångermanland

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

I fredags inleddes rättegången mot den kvinna som misstänks för försök till mord och för synnerligen grov misshandel på sitt eget barn, en flicka i förskoleålder.

Under den första dagen i rätten presenterade åklagaren Christina Edlund Nilsson sin sakframställan, alltså vad hon hävdar har inträffat. Planen var också att försvaret skulle få komma med sin inställning till det kvinnan står åtalad för. Det hanns däremot inte med, och får i stället inleda måndagens förhandling.

Mamma i Ångermanland misstänks ha gjort sitt barn sjukt

Mamman förnekar brott

Kvinnan, som är hemmahörande i Ångermanland, misstänks alltså ha gjort sitt barn sjukt, och sedan upprepade gånger sökt vård för en rad olika allvarliga tillstånd.

Kvinnan nekar till brott.

– Det finns en rad omständigheter och en rad invändningar som vi kommer att ha mot åklagarens olika påståenden, som vi vill ska komma fram, säger försvararen Christian Shumkov inför sin sakframställan i rätten.

Rättegången förväntas pågå under minst åtta dagar, med utrymme för fler dagar vid behov.

I videon berättar barnets särskilda företrädare Josefine Alvarsson om sin roll under rättegången – och försvararen Christian Shumkov berättar vad han kommer lyfta i sin sakframställan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/mamman-och-barnet-hors-nu-fortsatter-rattegangen-mot-kvinnan-i-angermanland

Share the Post:

Related Posts