3E Media AB, Ljunganbladet och Hallsta Print

Lönelyft för kommunens undersköterskor orsakar politisk strid i Örnsköldsvik

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Lönelyftet föreslås gälla alla kommunens fast anställda undersköterskor med skyddad yrkestitel, och beräknas kosta cirka 20 miljoner kronor om året. Om förslaget går igenom kommer det att börja gälla redan från den 1 april.

Socialdemokraternas kritik: Bristande underlag

Även om kommunstyrelsens 2:e vice ordförande Carolina Sondell (S) är positiv till en satsning på undersköterskor är hon kritisk till Örnsköldsviksalliansens förslag. Hon menar bland annat att det är byggt på ett bristande underlag och saknar riskanalys.

– I vanliga fall när man tittar på en lönerörelse ser man hur andra grupper åker och hur de påverkas. Man får en analys av helheten och en analys framöver, så att den här satsningen inte äts upp av andra satsningar, säger Carolina Sondell (S).

Johannes Nordin (M), kommunstyrelsens 1:e vice ordförande, anser att förslaget har ett gott underlag.

– Det kommer vara en årlig kostnad då lönen är nivåhöjande för de anställda, det är inte en engångssumma för dem heller, säger Johannes Nordin (M),

Starta klippet och hör svaret på frågan var de 20 miljonerna ska komma ifrån.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/lonelyft-for-kommunens-underskoterskor-orsakar-politisk-strid-i-ornskoldsvik

Share the Post:

Related Posts