3E Media AB, Ljunganbladet och Hallsta Print

Ny självhjälpsgrupp mot spelberoende har startat i Härnösand

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Enligt statistik från Folkhälsomyndigheten och Spelinspektionen har runt fyra procent av den svenska befolkningen spelproblem. Bland unga, särskilt bland unga män, är siffran ännu högre.

Spelberoendegruppen är Sveriges största ideella rikshjälporganisationen när det kommer till stödgrupper för spelberoende. De finns sedan tidigare på 25 orter runt om i landet. Nu blir självhjälpsgruppen i Härnösand nummer 26 i ordningen.

– Vi ser ett stort behov, och tidigare har många från Härnösand kommit in till gruppen vi har i Sundsvall, säger Omid Rezvani, Ordförande i Spelberoendegruppen.

Unga extra utsatta

Enligt Folkhälsomyndigheten kryper spelande om pengar ner i åldrarna och fler unga söker nu hjälp för att de har problem. Personer mellan 16 och 29 år är den vanligaste gruppen för riskabelt spelande, där en majoritet är män.

”Väldigt tillgängligt”

– Den stora skillnaden de senaste åren är tillgängligheten till att kunna spela och ta snabba lån. Man är inte tvungen att vara på en specifik plats vid en utsatt tid utan det går att spela överallt med sin telefon. Även att ta snabblån för att finansiera sitt spelande har blivit mycket enklare, säger Omid Rezvani.

Hör Omid Rezvani berätta mer i videon.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ny-stodgrupp-for-spelberoende-har-startat-i-harnosand

Share the Post:

Related Posts