Sundsvalls talang spelar för norska landslaget i innebandy

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör 17-åriga Trine Einberg berätta om sina chanser att spela i norska U19-damlandslaget i innebandy VM Foto: Privat & SVT

Sundsvalls talang spelar för norska landslaget i innebandy

Uppdaterad
Publicerad

17-åriga Trine Einberg Från Njurunda söder om Sundsvall har tagits ut till norska U19-damlandslaget. Hon studerar på innebandygymnasiet i Sundsvall där hon läser ekonomi.

Nu väntar hon på besked om hon kommer att få representera Norge och bli uttagen i norska U19-damlandslagstruppen som ska spela VM i Lahti i Finland i maj.

– Jag tror att mina chanser är stora. Våra tränare och de som tar ut U19 kollar mycket på innebandyn i våra klubblag och utser laget därefter, säger Trine Einberg.

Tidigare i år spelade hon i Polen i Polish Cup för U19-landslaget med Norge. Där gjorde hon en bra match mot Slovakien och blev utsedd till ”matchens lirare”.

Norskt påbrå

Trine har norskt påbrå genom sin sin morfar Odd Brandsegg som är gammal olympier och VM-backhoppare från Njurunda. Det norska påbrået är en förutsättning för att få spela med det norska landslaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sundsvalls-talang-spelar-for-norska-landslaget-i-innebandy

Share the Post:

Related Posts