Förlossningen i Örnsköldsvik stänger i juli på grund av personalbrist

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Mellan den 29 juni och 29 juli kommer födande kvinnor i Örnsköldsvik istället att hänvisas till Sundsvall. Förra året hölls förlossningen stängd till följd av barnläkarbrist i barnsjukvården vid Örnsköldsviks sjukhus, medan 2024 års stängning handlar om läkarbrist på själva förlossningen.

Enligt Helena Dahlin, verksamhetschef för kvinnosjukvården, är det bland annat en följd av det nationella hyrbemanningsavtal som region Västernorrland har ingått tillsammans med landets övriga regioner, som börjar gälla i april 2024. Det innebär bland annat att de inte vet hur mycket personal som finns förrän i april.

– Stängningen gör att vi kan bemanna upp i Sundsvall så att både patientsäkerhet och arbetsmiljö säkerställs. Att vi nu tidigt fattat beslut om stängning gör också att vi har tid att planera så att övergången blir så smidig som möjligt, skriver Helena Dalin i ett pressmeddelande.

Starta videon och hör Ö-viksbornas tankar stängningen av förlossningen.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/forlossningen-i-ornskoldsvik-stanger-i-juli-pa-grund-av-personalbrist

Share the Post:

Related Posts