3E Media AB, Ljunganbladet och Hallsta Print

Backhoppningsboom i Sollefteå – stort ideellt engagemang i klubben

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Sporten har blivit allt populärare och klubben växer. Ett 30-tal barn från fyra år och uppåt tränar i de åtta backarna på Hallstaberget. Innan pandemin fanns bara två aktiva i klubben men under pandemin då föreningen arrangerade prova på-hoppning utomhus började klubben att växa. I dag består klubben av strax över 100 aktiva medlemmar, tränare och föräldrar.

Eftersom sporten är så speciell lånar klubben ut utrustning gratis det första året och därefter kan man hyra utrustning. Något som också gjort att fler provar backhoppning. Och ett stort engagemang från barn, ledare och föräldrar är även det en framgångsfaktor.

Nybyggd hoppbacke

Levi Lidbom Sjödin tävlade i sin klass på den nybyggda hoppbacken. Han slog inte backrekordet på 4,5 meter men var nöjd ändå.

– Det gick ganska bra, jättebra, menar jag, ändrar sig Levi efter en stund.

Följ med till Hallstaberget i videon och titta på backhoppningen

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/backhoppningsboom-i-solleftea-stort-ideellt-engagemang-i-klubben

Share the Post:

Related Posts