Oron inför Sveriges inträde i Nato – Räddningstjänsten i Medelpad: ”Får inte glömma bort andra hot”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fokuset på upprustningen av Sveriges militär har varit stor i samband med inträdet i Nato, men det är inte bara positivt tycker Mats Bergmark på Räddningstjänsten i Medelpad. Foto: Peter Nässén/SVT, Arkiv

Oron inför Sveriges inträde i Nato – Räddningstjänsten i Medelpad: ”Får inte glömma bort andra hot”

Publicerad

Det är stort fokus på vår militära upprustning efter Sveriges medlemskap i Nato. Det riskerar att stjäla fokus från andra hot i samhället, enligt räddningstjänsten i Medelpad.

Klimatet med risker för extremt väder, samt krig, kriminalitet och terror – det är de fyra största hoten som Sverige behöver hantera och förbereda sig inför.

Den senaste tiden har mycket fokus legat på krigsfrågan, speciellt i samband med Sveriges medlemsskap i Nato. Nu varnar räddningstjänsten i Medelpad för risken att övriga hot hamnar i skymundan.

– Det är viktigt att vi har förmågan att se flera perspektiv samtidigt, säger Mats Bergmark, klimatexpert på Räddningstjänsten i Medelpad.

I videon förklarar han vikten av att jobba på flera håll för att hantera hoten vi står inför.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/oron-infor-sveriges-intrade-i-nato-raddningstjansten-i-medelpad-far-inte-glomma-bort-andra-hot

Share the Post:

Related Posts