Barnporråtalad utpressade skolanställd för att få bilder – använde själv spionkamera för att filma barn

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Företagaren i Sundsvall hittade bilder på en porrsida på internet med en man som onanerade till bilder av unga tjejer. Han säger i polisförhör att han började studera bilderna noga och kom fram till att de var tagna på Engelska skolan i Karlstad, till slut kunde han också slå fast vem mannen på bilderna var och kontaktade honom.

Utpressning för porrbilder

Sundsvallsföretagaren pressade den skolanställde att skicka ett hundratal bilder men han kontaktade även skolan och lokaltidningen i Karlstad där mannen jobbade. Företagaren fotograferade och filmade själv i smyg två flickor under 18 år hemma i Sundsvall, både med en spionpenna och en spionklocka, och de båda männen började byta bilder och filmer med varandra.

– Kontakt började med en utpressningssituation men ändras ganska snabbt till ett gemensamt utbyte, det är min uppfattning, säger kammaråklagare Marcus Nyman i Karlstad.

166 målsägande på skolan

I maj 2023 häktades den tidigare skolanställde mannen i Värmland, misstänkt för att ha smygfilmat 166 personer, framförallt elever, på den skola där han hade jobbat. Mannen släpptes fri men är fortfarande misstänkt och åklagaren hoppas kunna väcka åtal inom kort.

Åtalas för en rad brott

När det gäller Sundsvallsdelen är den prisade företagaren nu åtalad för kränkande fotografering, olaga integritetsintrång och barnpornografibrott. Han har erkänt och säger det var under en period i hans liv när han mådde dåligt och befann sig i missbruk.

Rättegången kommer att hållas i Karlstad och behandla båda åtalen i fallet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/barnporratalad-utpressade-skolanstalld-for-att-fa-bilder-anvande-sjalv-spionkamera-for-att-filma-barn

Share the Post:

Related Posts