3E Media AB, Ljunganbladet och Hallsta Print

Stora potthål på E4 söder om Sundsvall: ”Det är för jävligt – gropar överallt”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

För runt 10 år sedan togs motorvägen söder om Sundsvall i bruk, men redan åtta år senare började problemen med skador i vägbanan dyka upp. Något som de senaste månaderna varit ett bekymmer för trafikanter, med risken att köra i potthål och risken för stenskott. Trafikverket försöker nu få till en acceptabel lösning av sträckan.

– Den metod som vi använder nu för att laga de skadade ytorna är med något som kallas gjutasfalt, man fyller hålrummen med flytande asfalt. Det är en garantiåtgärd hos den entreprenör som utfört jobbet, säger Kristofer Engstrand, projektledare, underhåll, Trafikverket.

Ingen permanent lösning

– Den här metoden brukar hålla ganska bra, men ytorna kommer troligen att fortsätta att släppa då vi får nya väderomslag. Så skadorna kommer inte försvinna, utan kommer att fortsätta, säger Kristofer Engstrand.

Hör reaktioner från några som åker vägen dagligen och hur Trafikverket ska lösa problemen i videon.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/stora-potthal-pa-e4an-soder-om-sundsvall-det-ar-for-javligt-gropar-overallt

Share the Post:

Related Posts