Elever i Sundsvall om normalisering av droger bland unga: ”De ser det som en rolig grej”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Elever i Sundsvall om normalisering av droger bland unga: ”De ser det som en rolig grej”

Publicerad

Gymnasieelever på Drottning Blanka i Sundsvall berättar om hur de tänker kring droger och vad de uppmärksammat bland sina jämnåriga.

– Man pratar inte så mycket om konsekvenserna, säger 18-åriga Edith Lindström.

SVT Västernorrland träffade elever på gymnasieskolan drottning Blanka i Sundsvall för att få veta hur de ser på droganvändning.

– Bland oss så är det något negativt. Man har ju hört mycket om den här swishlistan och där kan man ju känna igen många, viket är väldigt tråkigt, säger Edith Lindström.

De elever SVT träffade uttryckte alla en negativ inställning till droger och berättar att det finns en rädsla för vad som kan hända.

– Det är ju extremt normaliserat. Mest normalt att man har testat men man är ändå rädd för det. Folk ser det som en positiv grej, en rolig grej men det är det ju absolut inte, säger 18-åriga Linnea Hamrin.

I klippet berättar ungdomarna på Drottning Blanka om sina tankar kring droger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/droger-bland-unga-ses-som-normaliserat-de-ser-det-som-en-positiv-och-rolig-grej

Share the Post:

Related Posts