Morddömd från Örnsköldsvik hade silvertackor – utmäts till brottsofferskuld

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Mannen som är i 50-års åldern flyttade till Örnsköldsvik efter ett långt fängelsestraff och stoppades nyligen i en poliskontroll där silvertackor och silvermynt hittades.

Lag om distansutmätning

En utmätning gjordes av Kronofogden. Där visade det sig att silvret vägde cirka 1620 gram och har ett marknadsvärde på 13 000 kronor.

Med hjälp av lagen om distansmätning har det nu blivit lättare för polisen och Kronofogden att utmäta saker från kriminella. Läs mer här: Vanligare med utmätningar av skyddsvästar.

Stal en oxfilé

I början av 2003 hade mannen stulit en oxfilé på en matbutik vid Åhléns City i Stockholm. Tumult uppstod när tre väktare försökte stoppa honom och mannen högg dem med kniv. En av väktarna, en 21-årig man avled på grund av sina skador medan de andra två skadades allvarligt.

Mannen fälldes för totalt åtta olika brott, bland annat mord, försök till mord och narkotikabrott. För detta dömdes han till 14 års fängelse.

Efter mordet skulle han betala drygt 400 000 kronor i skadestånd till dödsboet och andra drabbade, där återstår 88 000 kronor att betala.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/morddomd-fran-ornskoldsvik-hade-silvertackor-utmats-till-brottsofferskuld

Share the Post:

Related Posts