3E Media AB, Ljunganbladet och Hallsta Print

Busschaufför åtalas efter dödsolycka utanför Graninge

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Busschauffören som är i 25-årsåldern ska vid en kurva med omkörningsförbud ha påbörjat en omkörning. Under omkörningen kommer en mötande bil och enligt åtalet har han inte bromsat in utan tryckt på gaspedalen och därefter inträffade olyckan.

Äldre man och hund dog

I den mötande bilen som bussen krockar med befann sig två personer. Det var en man i 75-årsåldern som skadades och senare avled och en ytterligare passagerare som fick allvarliga skador. Även en hund som åkte i med i personbilen dog vid olyckan.

Mannen som körde bussen åtalas för grovt vårdslöshet i trafik, grovt vållande till annans död och grovt vållande till kroppsskada. I förhör kort efter olyckan har mannen sagt att han inte kan ta ställning till brott, utifrån hur han mår.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilder från platsen för olyckan den 30 mars 2023 på riksväg 87, några mil väster om Sollefteå. Foto: Per-Erik Ström/SVT

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/busschauffor-atalas-efter-dodsolycka-utanfor-graninge

Share the Post:

Related Posts