Minskad skadegörelse efter kameraövervakning på skola i Härnösand

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad högstadieeleverna Sawsan Korba och Vide Vikner tycker om kameraövervakningen på sin skola. Foto: Eric Heller/SVT

Minskad skadegörelse efter kameraövervakning på skola i Härnösand

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha upplevt stora problem med bland annat skadegörelse och trakasserier beslutade Wendela Hellmanskolan i Härnösand att införa kamerabevakning 2018. Något som visat sig vara framgångsrikt.

Det var för sex år sedan, 2018 som två skolor i Härnösand slogs samman till en och bildade högstadieskolan Wendela Hellmanskolan. Den första tiden för den nystartade skolan präglades av en hel del stökigheter.

– Till en början var det väldigt turbulent, och många elever som samsades på den här ytan. Det förekom bland annat skadegörelse, och det gick många brandlarm, säger rektor Camilla Söderback.

Som en del av det trygghetsskapande arbetet tog man därför fram en plan där det ingick att testa kameraövervakning. Något som nämns som ett framgångskoncept.

Positiva erfarenheter

– Vi ser en stor skillnad sedan vi införde kameraövervakning. Det är både lättare att reda ut händelser och skadegörelsen har minskat, säger Camilla Söderback.

Hör rektor och elever på Wendela Hellmanskolan om hur kameraövervakning lett till ett större lugn på skolan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/minskad-skadegorelse-efter-kameraovervakning-pa-skola-i-harnosand

Share the Post:

Related Posts