3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Johan reser från Härnösand till Kramfors för att få rida

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag känner mig som Morotsmannen”, säger Johan Gidmark som alltid ger hästen Harry en morot efter ridpasset. Hör mer om vad ridningen betyder för honom i klippet. Foto: Shanker Prem/SVT

Johan reser från Härnösand till Kramfors för att få rida

Publicerad

Nio mil fram och tillbaka, tre dagar varje vecka, reser Johan Gidmark till Kramfors av en anledning – för att få träffa och rida favorithästen Harry.

– Det betyder jättemycket, säger Johans mamma Karin Gidmark.

Johan Gidmark är en av återkommande deltagarna på Kramfors ridklubbs pararidning. I sex år har han åkt från Härnösand till Kramfors flera gånger i veckan för att rida.

Ridhusombyggnad hindrade Johans ridning

2004 när Johan var 23 år gammal drabbades han av en hjärnblödning och hamnade sedan i rullstol. Som en del av rehabiliteringen började han att rida på Härnösands ridklubb.

Men när ridhuset på Härnösands ridklubb skulle byggas slutade man med pararidningen. Familjen fick då leta efter andra möjligheter för att Johan skulle få rida.

Då hittade man Kramfors ridklubb och nu har han ridit där i sex år.

– Från en början red han inte länge, kanske ett varv. Nu rider han oftast en halvtimme. Så det har gett honom otroligt mycket, säger Karin Gidmark, mamma till Johan.

Hör mer från Johan och hans mamma Karin i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/johan-reser-fran-harnosand-till-kramfors-for-att-fa-rida

Share the Post:

Related Posts