Tjuvar stjäl batterier från trafikljus i Sundsvall – trafiksäkerhetsföretag slår larm: ”I början stal de nästan varje natt”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Utefter Löransvägen söder om Sundsvall håller Mittsverige Vatten och Avfall på att dra nya ledningar till Njurundakusten. Under arbetet är ena vägbanan avstängd och trafiken regleras av mobila trafikljus. De drivs av vanliga bilbatterier som är stöldbegärliga.

– Det går i vågor. När arbetet startade för ett år sedan stals batterierna nästan varje natt, säger Pierre Norberg, platschef på trafiksäkerhetsföretaget Ramudden i Sundsvall.

Hot mot trafiksäkerheten

Företaget har försökt låsa in batterierna och har bytt ut dem till mindre MC-batterier, men stölderna fortsätter – senast nu i helgen. Och enligt Pierre Nordberg ser det likadant ut på många andra håll runt om i landet.

– Det är inte bara dyrt för oss som företag, det är också ett hot mot trafiksäkerheten och ökar risken för olyckor, säger Pierre Norberg.

I videoklippet hör du honom beskriva hur de jobbar för att minska stölderna.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/tjuvar-stjal-batterier-fran-trafikljus-i-sundsvall-trafiksakerhetsforetag-slar-larm-i-borjan-stal-de-nastan-varje-natt

Share the Post:

Related Posts