3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Mordförsöket i Sidsjö: Delade meningar om bevisningen mot 23-åringen

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det finns brister i bevisningen menar 23-åringens försvarare Pontus Sjölund. Hör honom och åklagaren Jens Göransson i klippet. Foto: Patric Sellén/SVT

Mordförsöket i Sidsjö: Delade meningar om bevisningen mot 23-åringen

Uppdaterad
Publicerad

En av huvudfrågorna i den andra rättegången om mordförsöket i Sidsjö i Sundsvall blir om den misstänkte 23-åringen kan bindas till platsen för själva gärningen – eller inte.

Där har åklagarsidan och försvaret diametralt olika uppfattningar – se och hör dem här.

Den 23-åring från Sundsvall som misstänks för delaktighet i mordförsöket i Sidsjö i juli greps på Arlanda i mellandagarna, bara en vecka efter det att rättegången mot de övriga misstänka i målet avslutats.

Med start under måndagen hålls alltså en andra huvudförhandling i målet. Även den här gången bakom stängda dörrar med hänsyn till brottsoffrens låga åldrar. En av tonårspojkarna har dessutom skyddad identitet.

Höga skadeståndskrav

De båda brottsoffren yrkar på höga skadestånd – 16-åringen begär totalt drygt 300 000 kronor jämte ränta och 14-åringen yrkar på sammantaget 649 000 kronor plus ränta.

Den åtalade 23-åringen fanns på plats i rättssalen i Kriminalvårdens mörkblå kläder. Han såg koncentrerad och sammanbiten ut.

Han är misstänkt för försök till mord och människorov, och nekar till alla anklagelser.

Olika uppfattningar

Åklagarsidan anser att mannen är bunden till brottsplatsen vid tidpunkten för dådet. Själv hävdar att han varit i området för att köpa narkotika och sedan snabbt lämnat platsen.

Försvaret menar att det finns stora brister i bevisningen och att polis och åklagare inte lyckats knyta hans klient till brottet och platsen.

Rättegången pågår med avbrott fram till i slutet av februari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/mordforsoket-i-sidsjo-delade-meningar-om-bevisningen-mot-23-aringen

Share the Post:

Related Posts