3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Migrationsministerns besked: Snabbfil till jobb för välutbildade invandrare

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videoklippet hör du migrationsminister Maria Malmer Stenegard (M) förklara varför man inför ett snabbspår för högutbildade invandrare. Foto: Peter Nässén/SVT

Migrationsministerns besked: Snabbfil till jobb för välutbildade invandrare

Publicerad

Ett snabbspår för högutbildade arbetskraftsinvandrare ska lösa industrins behov av kvalificerad arbetskraft. Det sa migrationsministern när hon besökte glasmaskinstillverkaren Emhart Glass i Sundsvall. Ett besked som togs mot med glädje av företaget.

Vid företaget Emhart Glass i Sundsvall tillverkas maskiner för att producera glasflaskor och glasburkar och är extremt beroende av utländsk arbetskraft.

– Glastillverkning är betydligt vanligare på många andra håll i världen och vi är helt beroende av kvalificerad arbetsplatsinvandring säger Fredrik Sundin, global projekt manager på Emhart Glass i Sundsvall.

På Emharts fabrik i Sundsvall jobbar drygt 200 personer och en stor del av personalen kommer från andra länder än Sverige. Vid ministerbesöket hade Emharts fabrikschef en önskan av regeringen.

Snabbspår för högutbildade

– Det måste bli enklare för arbetskraftsinvandrare att komma hit och det måste vara möjligt för dem att ta med sina familjer säger Fredrik Sundin.

Och migrationsministern, som var på besök på fabriken i Sundsvall under måndagen, lyssnade. Sedan berättade hon att Migrationsverket på regeringens uppdrag infört ett snabbspår för högkvalitativa arbetskraftsinvandrare.

I videoklippet hör du migrationsministern berätta hur snabbspåret ska fungera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/migrationsministerns-besked-snabbfil-till-jobb-for-valutbildade-invandrare

Share the Post:

Related Posts