3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Villa i Matfors övertänd: ”Den får brinna ner”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Villa i Matfors övertänd: ”Den får brinna ner”

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 18 på lördagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en brand i Matfors väster om Sundsvall. Efter ett första släckningsförsök har man beslutat att låta byggnaden brinna ner.

Ingen person befann sig i huset när branden startade.

Branden var fullt utvecklad när räddningstjänsten kom fram till platsen och påbörjade släckningsförsök. Strax efter klockan 18 konstaterades att villan inte skulle gå att rädda och man kommer nu låta den brinna ner under kontrollerade former.

– Ingen var hemma. Vi har fått kontakt med ägarna på telefon och fått det bekräftat, säger räddningstjänstens vakthavande befäl Thomas Hansson.

Arbetet på plats fokuserar nu på att förhindra att branden sprider sig vidare till andra byggnader på tomten och grannhus. Räddningstjänsten räknar med att vara kvar på plats under större delen av kvällen.

Texten uppdateras

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/villa-i-matfors-overtand-den-far-brinna-ner

Share the Post:

Related Posts