3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Klart för nya etableringar i Torsboda – Trafikverket drar tillbaka sin överklagan

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Nu kan arbetet med att förhandla om nya industrietableringar i norra Torsboda-området starta efter Trafikverkets beslut. Foto: Torsboda Industrial Park

Klart för nya etableringar i Torsboda – Trafikverket drar tillbaka sin överklagan

Publicerad

Trafikverket hade överklagat detaljplanen för industrietableringar norr om E4 i Torsboda, men efter kommunernas löfte att själva bekosta en trafikplats drar verket nu tillbaka sin överklagan.

Nu är ett hinder för planerna på nya industrietableringar i norra Torsboda-området undanröjt. Det handlar om detaljplanen för området.

– Den är nödvändig för att vi ska kunna börja förhandla med de intressenter vi har kontakt med, säger Christian Söderberg, vd för Torsboda Industrial Park.

Det är efter att Timrå och Sundsvalls kommuner tillsammans beslutat bekosta den trafikplats som behövs som Trafikverket nu dragit tillbaka sin överklagan. Enligt verkets prognos beräknas bygget kosta 234 miljoner kronor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/klart-for-nya-etableringar-i-torsboda-trafikverket-drar-tillbaka-sin-overklagan

Share the Post:

Related Posts