3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Elever i Ånge vittnar om våld och trakasserier på skolan

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Naima och Meya går i nionde klass på Ånge grundskola. I videon berättar de om hur trakasserier och våld ser ut i skolan. Foto: Peter Nässén/SVT

Elever i Ånge vittnar om våld och trakasserier på skolan

Publicerad

Psykisk ohälsa bland unga har blivit ett stort samhällsproblem, konstaterar Mittuniversitetet i sin undersökning bland niondeklassare i Västernorrland. Det bekräftas av elever på Ånge grundskola.

Det är en alarmerande bild som niondeklassarna på Ånge grundskola ger när SVT Västernorrland är på besök. Sexuella trakasserier och mobbning är vanligt förekommande både bland killar och tjejer på skolan.

– Det kan vara någon liten mening eller dickpics, alla har varit utsatta för det, säger Naima Vo-Gustafsson som går i nian på Ånge grundskola.

Skolan: ”Agerar direkt”

Eleverna vittnar också om att skolan medvetet jobbar för att försöka lösa problemen och skolledningen säger att man följer den plan mot diskriminerande och kränkande behandling som man har.

– Vi agerar direkt när vi får kännedom om kränkningar och arbetar bland annat tillsammans med elevhälsan för att hjälpa enskilda elever och grupper på skolan, säger biträdande rektor Monika Isberg.

I videon hör du elever berätta hur deras situation ser ut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/nastan-varenda-tjej-har-varit-utsatt-for-sexuella-trakasserier-skolelever-i-ange-vittnar-om-vald-och-trakasserier-pa-skolan

Share the Post:

Related Posts