3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Mordförsöket i Sidsjö: Så togs misstänkte 23-åringen hem från Turkiet

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

När 23-åringen förhörs av polisen efter hemkomsten i mellandagarna, efter det att rättegången mot de övriga misstänkta i målet hållits, håller han fast vid sitt nekande.

Han berättar att skälet till att han reste till Turkiet tiden efter mordförsöket i Sidsjö var för att semestra. Sedan fick han veta genom vänner och familj att polisen sökte honom, och då bestämde han sig för att stanna kvar. Han ville inte bli oskyldigt gripen och häktad, och tänkte i stället komma hem till Sverige efter rättegången i målet och då bevisa sin oskuld.

Efterlyst

Han berättar i förhören i polisens förundersökning om mordförsöken i Sidsjö att han visste att han var internationellt efterlyst. Han säger samtidigt att han känner till att Turkiet inte har något utlämningsavtal med Sverige.

När han väl kom hem till Sverige dagarna mellan jul och nyår och greps av polisen i ankomsthallen på Arlanda, hade han tagit flyget frivilligt. Något han upprepar gång på gång i förhören i utredningen.

Men ett PM i polisens förundersökning säger något annat om bakgrunden till hemkomsten – se och hör mer i klippet.

Utflyttad från landet

23-åringen är tidigare dömd för bland annat rån och olaga tvång, och även för en rad småbrott som till exempel narkotikabrott.

Mannen är registrerad som utflyttad ur Sverige enligt folkbokföringen. Något han inte har någon förklaring till i förhören.

Han är också en av de personer som förekommer på polisens ”svarta lista” till Sundsvalls krögare över personer man helst ser portade på ställena ”på grund av deras kriminella livsstil”.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/mordforsoket-i-sidsjo-sa-togs-misstankte-23-aringen-hem-fran-turkiet

Share the Post:

Related Posts