Klippangården – enda alternativet för hemlösa i Sundsvall

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Verksamheten i Klippangården är dels ett natthärbärge men även ett mera långsiktigt boende. Frälsningsarmén får ersättning av kommunen för de personer man inhyser och verksamheten ska bära sig själv.

Viss ökning

Beläggningen varierar men i år har man upplevt en viss ökning.

– Vi har 60 individer som har varit här i år och det är lite fler än det brukar vara, säger biträdande verksamhetschefen Anders Fagerblom.

Inte fullbelagt vid köldknäppar

Vad som styr intresset för härbärget är inte helt klarlagt men tvärt emot vad man kan tro så är det inte alltid fullbelagt vintertid.

– Är det riktigt kallt brukar man försöka ordna det för sig på annat sätt, till exempel hos någon bekant, förklarar Anders Fagerblom och menar att de hemlösa i såna lägen inte vågar chansa på att få plats på härbärget.

Kvinnoplatser

Hemlösa kvinnor är en extra utsatt grupp och natthärbärget har två kvinnoplatser för att kunna hjälpa dem som inte har någonstans att ta vägen.

– När vi har kvinnor här så är de antingen här bara en natt eller också ganska lång tid, säger Anders Fagerblom och förklarar att de som stannar länge ofta har fattat ett beslut om att förändra saker.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/klippangarden-enda-alternativet-for-hemlosa-i-sundsvall

Share the Post:

Related Posts