Möt rackelhanen – sällsynt fågelkorsning i skidspåren på Södra berget

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jätteroligt att få se rackelhanen” säger Anneli Rydbacken – möt den sällsynta fågeln som inte räds skidåkarna. Foto: Fredrik Israelsson/SVT

Möt rackelhanen – sällsynt fågelkorsning i skidspåren på Södra berget

Publicerad

En ovanlig skogsfågel spatserar oskyggt omkring i skidspåren på Södra berget i Sundsvall. En yngre besökare ställde frågan om vad fågelns mamma och pappa kan heta, och frågan är högst relevant eftersom det verkar röra sig om en ovanlig fågelkorsning – en så kallad rackelhane.

SVT:s reporter stötte på fågeln under en skidtur på Södra berget när den visade upp sig för Anneli Rydbacken och hennes familj.

– Den är lite för orädd för sitt eget bästa, konstaterade hon.

Anneli har koll på att det handlar om en korsning eftersom fågeln, som tros vara en så kallad rackelhane, uppmärksammats i andra media.

En yngre besökare i pulka fascinerades också av den närgångna fågeln och väckte den relevanta frågan om identiteten på rackelhanens föräldrar.

– Vad heter fågelns mamma och pappa, undrades det.

I videon reder SVT:s reporter ut hur det troligen hänger ihop.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sallsynt-fagelkorsning-i-skidsparen-pa-sodra-berget-vad-heter-fagelns-mamma-och-pappa

Share the Post:

Related Posts