3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Mordförsök i villaområde i Sundsvall – här är personerna som mötte de gängkriminella

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Utöver de tolv åtalade är också en ung pojke från Skåne misstänkt i målet. Men han hade inte fyllt 15 år när de misstänkta brotten utfördes och har därför inte kunnat ställas inför rätta. Han blir i stället ett ärende för de sociala myndigheterna.

I början av juli föra året reste tre tonåringar – 14, 15 och 16 år gamla – till Sundsvall med tre skjutklara vapen i sina väskor. En av dem är ”Tim”, där SVT tidigare kunnat avslöja en rad brister i socialtjänstens jour- och familjehemsplaceringar av honom.

Tonåringarna hade rekryterats av det kriminella nätverket Foxtrot och målet var, enligt utredningen, att röja en namngiven gängrival ur vägen.

Avslöjade

I Sundsvall hyrde de in sig i en del av en villa via Airbnb. Men sedan gick allt i stöpet. Det rivaliserande Dalennätverket avslöjade mordplanerna, sökte upp tonåringarna och förde bort dem.

Därefter misshandlades de svårt i flera timmar, och två av dem utsattes för mordförsök. Båda höggs med kniv i halsen och på överkroppen, och tack vare att de kunde söka hjälp i ett hus i närheten överlevde de mirakulöst efter att en av de boende i huset larmat SOS.

Brottsrubriceringarna är bland annat försök till mord, förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

Domen i Sundsvalls tingsrätt meddelas klockan 14.00.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/mordforsok-i-villaomrade-har-ar-personerna-som-motte-de-gangkriminella

Share the Post:

Related Posts