P-automaterna blir färre – nu utbildas äldre i Örnsköldsvik i parkering med app

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Vid ett flertal tillfällen har Ö-viks parkering bjudit in Örnsköldsviksbor till en utbildning i att betala parkering via mobilappar. Det är framför allt pensionärer man vänder sig till och intresset har varit stort även om det var noll deltagare när SVT Västernorrland hälsar på.

– Folk kanske känner sig tryggare nu. Vi har ju haft upp emot 15 utbildningstillfällen den senaste tiden, säger Lars Andersson.

Många otrygga

För att nå ut till fler ska utbildningen nu ut på turné i Bredbyn, Björna, Husum och Bjästa, förklarar Lars Andersson och berättar om den vanligaste upplevelsen av parkeringsapparna bland de äldre.

– Ofta har man provat att ladda ner appar, men när man kommer till de olika betalsätten blir man otrygg, säger han.

Hjälper att välja rätt

Det finns olika sätt att betala. Antingen får den som ansluter sig till en parkeringsapp betala via en faktura i pappersform eller digital form. Eller så knyter man ett betalkort till sin app.

– Vi har försökt förklara hur det hänger ihop och sedan har vi hjälpt kursdeltagarna att välja ett betalningssätt som passar.

Hör vad några pensionärer tycker om parkeringsappar i klippet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/kontanta-parkeringsautomater-blir-farre-nu-utbildas-aldre-i-ornskoldsvik-i-apparkering

Share the Post:

Related Posts