3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Så gick dödsolyckan på Högakustenbron till

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det är en rad omständigheter kring dödsolyckan vid Högakustenbrons södra fäste som har haft betydelse för förloppet.

I videon har SVT rekonstruerat händelseförloppet.

Dels handlar det om förarens framförande av den mindre lastbilen. Körsättet uppmärksammades av andra trafikanter som ansåg att fordonet framfördes på ett oansvarigt sätt med tanke på rådande omständigheter med dålig sikt och halt väglag.

”Idiotomkörning”

Trafikanter blinkade enligt vittnesuppgifter med helljuset till lastbilen för att påtala det farliga i att köra om. Ett vittne konstaterade att ”det här kommer aldrig att gå, det är en idiotomkörning”, enligt polisens förundersökning.

Vållande till annans död

Föraren som bland annat är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död står nu inför rätta i Ångermanlands tingsrätt. Han nekar till brott.

Extrem slump

Utöver förarens eventuella ansvar finns en extrem slump med i förloppet. Exakt där den mindre lastbilen kommer över i mötande körfält finns en cirka 50 meter lång öppning i det mitträcke som skiljer trafiken åt. Det rör sig om en öppning som finns för att väghållningsfordon ska kunna vända.

Hade inte öppningen funnits kanske olyckan inte blivit lika allvarlig.

– Nu ska den öppningen stängas, säger Maria Krafft på Trafikverket.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/lastbilen-passerade-genom-hal-i-mittracket-pa-hogakustenbron-sa-gick-dodsolyckan-till

Share the Post:

Related Posts