Lastbilschauffören från dödsolyckan vid Högakustenbron ställs inför rätta

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det var i januari 2023 som en lastbil och personbil kolliderade vid södra fästet på Högakustenbron norr om Härnösand. En person i personbilen omkom.

Nu ställs chauffören till lastbilen som krockade med med personbilen inför rätta.

Lastbilschauffören inledde med att beklaga i rätten det som hänt. Han bekräftade händelseförloppet som det beskrivs i förundersökningen men ansåg inte att han kört på ett farligt eller vårdslöst och förnekar brott.

Åklagaren: ”Farlig omkörning”

Åklagaren hävdade, med stöd av två vittnen, att chauffören kört lastbilen på ett vårdslöst och farligt sätt i samband med omkörningen av ett tungt fordon.

– Jag pläderade för att gärningarna, trots att det rör sig om oaktsamhetsbrott, ligger på fängelsenivå med ett straffvärde på tre månader, men att det i det här fallet är tillräcklig att döma ut en villkorlig dom med samhällstjänst, då han är tidigare ostraffad, säger kammaråklagaren Ellinor Eklund till SVT.

Advokaten: ”Olyckliga omständigheter”

Chaufförens advokat Erik Hansson menar att olyckan berott på en rad olyckliga omständigheter, framför allt det faktum att chauffören var förhindrad att se den skylt som visade att två filer blev en i slutet av bron. Skylten skymdes av det fordon han var på väg att köra om.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/lastbilschaufforen-fran-dodsolyckan-vid-hogakustenbron-stalls-infor-ratta

Share the Post:

Related Posts