Skjutningen i Bosvedjan: Så kidnappades 15-åringen av kriminella gänget

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

SVT har tidigare berättat hur en av de 15-åringar som misstänks för skjutningen i Bosvedjan förra vintern, tiden före dådet fördes bort från sina föräldrar för att bli våldsutförare åt gänget.

Nu kan SVT avslöja hur det gick till när 15-åringen rövades bort från sin pappa i Turkiet – av en högt uppsatt gängkriminell och två av hans hantlangare.

SVT har tagit del av ett PM om händelsen som nyligen upprättats av polisen. Det infördes i ett mycket sent skede i förundersökningsmaterialet kring det stora gängmålet i Sundsvall från förra vintern, som nu gått upp i hovrätten för prövning.

Lämnade med flyg

Av PM:et framgår bland annat att polisen kunnat dokumentera att 15-åringen bara tre dagar innan han skulle börja skolan i Turkiet lämnat Istanbuls flygplats med destination Stockholm och Arlanda, tillsammans med tre medresenärer. Detta helt utan föräldrarnas vetskap.

När pappan upptäckte att både 15-åringen och hans pass var försvunna satt sonen redan på planet tillbaka till Sverige tillsammans med tre gängkriminella.

En 24-åring från Bronätverket med starka band till Rawa ”Den kurdiska räven” Majid och hans nätverk Foxtrot hade både bokat och betalat biljetterna till sig, de två två kumpanerna och till 15-åringen.

Se mer i klippet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/skjutningen-i-bosvedjan-sa-kidnappades-15-aringen-av-kriminella-ganget

Share the Post:

Related Posts