Par tog springnota på 8 561 kronor – åtalas

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
58 dryckesenheter och sju maträtter vad det som fanns på den obetalade notan. Hör SVT:s reporter berätta om fallet i klippet ovan. Foto: Polisens förundersökning, SVT Arkiv

Par tog springnota på 8 561 kronor – åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Under mellandagarna på en restaurang i Härnösand drack och åt ett litet sällskap för en nota på över 8500 kronor.

Men när det kom till att betala supén lämnade sällskapet vad som visade sig vara felaktiga faktureringsuppgifter. Nu är två personer åtalade för bedrägeri.

De åtalade, en man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern, är i ett förhållande och ska enligt mannen blivit bjudna på en middag på restaurangen av en arbetsgivare.

Den åtalade mannen säger i förhör med polisen att de hade blivit tillsagda av arbetsgivaren att fakturera måltiden och ge personalen en lapp med faktureringsuppgifter som ska gå till arbetsgivaren.

Felaktiga faktureringsuppgifter

Papperslappen som de åtalade räckte fram med uppgifterna till vart betalningen skulle skickat, visade sig vid polisens kontroll vara felaktiga och ledde åt olika personer och företag.

Den åtalade kvinnan visade sig även vara misstänkt i ett annat ärende om bedrägeri i Jönköping tidigare under 2023. I det ärendet ska också en handskriven lapp överlämnats med uppgifter till ett företag för fakturering som var felaktiga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/par-tog-springnota-pa-8561-kronor-atalas-for-bedrageri

Share the Post:

Related Posts