SVT:s kriminalreporter: Gängen vet precis hur de ska komma åt barnsoldaterna

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Förra hösten flyttade 15-åringen, skriven i en kommun i Mellansverige, till pappan i Turkiet i ett försök att bryta med de kriminella nätverk han haft kontakt med.

Men efter bara ett par veckor söktes han enligt polisens förundersökning upp av en 24-årig medlem av Bronätverket, som har starka band till Rawa ”Den kurdiske räven” Majids nätverk Foxtrot.

Togs tillbaka till Sverige

Enligt polis och åklagare är det Foxtrotnätverket som ligger bakom skjutningen i Bosvedjan i Sundsvall förra vintern, som skedde bara knappt två månader efter det att 15-åringen förts tillbaka till Sverige från Turkiet.

15-åringen är också en av de tre som misstänks för att ha deltagit vid skjutningen i Bosvedjan. Dagarna efter dådet poserar han och en annan 15-åring, också han åtalad för mordförsöket, med automatvapen i en ”tryckarlägenhet” i Sundsvall. Lägenheten har enligt åtalet ordnats åt dem av uppdragsgivarna: Foxtrotnätverket.

Nyckelposition i Bronätverket

Den 24-åring som pekas ut som den som förde tillbaka 15-åringen till Sverige för att utföra vålds- och narkotikabrott åt de kriminella gängen, har en nyckelposition inom Bronätverket från norra Stockholm.

– Bronätverket har av polisen beskrivits som Foxtrots våldsutförare. Där har den utpekade 24-åringen en tydlig och viktig roll. Han sitter just nu själv häktad i Tunisien misstänkt för allvarlig brottslighet, säger SVT:s reporter Sofia Yohannes.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/svts-kriminalreporter-gangen-vet-precis-hur-de-ska-komma-at-barnsoldaterna

Share the Post:

Related Posts