Skjutningen i Bosvedjan: 15-åring rövades bort för att bli gängets barnsoldat

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Målet efter det stora polistillslaget i Sundsvall mot gängbrottsligheten för ett år sedan har den här veckan gått upp för ny prövning i hovrätten. Den nya rättegången rör 13 av de totalt 24 som åtalades i tingsrätten.

När det gäller den delen i målet som handlar om Bosvedjeskjutningen friades alla misstänkta i tingsrätten, ett bakslag för åklagarsidan.

Kan knytas

Men nu, med stöd av nya uppgifter, anser polis och åklagare att de kan visa att en av de misstänkta kan knytas till brottsplatsen. Något som tidigare inte kunnat göras och som starkt bidrog till att tingsrätten friade de åtalade på den punkten.

När målet nu är uppe i hovrätten anser åklagarsidan också att man kan belägga hur en av de 15-åringar som åtalats för Bosvedjeskjutningen snärjdes av ledande personer inom Bro- och Foxtrotnätverken. Och det bara ett par månader före mordförsöket i Sundsvall.

Skulle komma bort

I september 2022 kom 15-åringens familj och socialnämnden i deras hemkommun fram till att pojken tills vidare skulle flytta till pappan i Turkiet, och också gå i skola där. Det för att han skulle kunna komma bort från de kriminella nätverk som han haft kontakt med.

På uppdrag av Foxtrotnätverket

Men bara efter ett par veckor i Turkiet söktes 15-åringen upp av en 24-åring från Bronätverket – allierat med Rawa ”Den kurdiska räven” Majids nätverk Foxtrot.

Mot familjens vilja fördes pojken tillbaka till Sverige, där han omgående hamnade i grov gängbrottslighet – bland annat skjutningen i Bosvedjan, som enligt polisens misstankar utfördes på uppdrag av Foxtrotnätverket.

Se och hör i videon här ovan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/bosvedjeskjutningen-15-aring-rovades-bort-for-att-bli-gangets-barnsoldat

Share the Post:

Related Posts