3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Elins hästar dog i stallbranden i Huli: ”Jag förlorade två bästa kompisar”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Det var på tisdagseftermiddagen som räddningstjänsten larmades om rökutveckling och lågor ur ett stall i Huli utanför Sundsvalls.

När Elin och räddningstjänsten kom fram till stallet nästan samtidigt, var branden fullt utvecklad och det fanns inget att göra. Stallet fick brinna ner till grunden under kontrollerade former.

”Gör ont att berätta för ägarna”

Kvar i stallet fanns två hästar som inte gick att rädda. En av hästarna var Elin ägare till och en annan som Elin tränade men som hade en annan ägare.

– Det var det som jag tyckte var väldigt tråkigt med det som hände. Att en var min egen och den andra inte var det. Det gör ont att berätta för ägarna vad som har hänt, säger Elin Johansson.

Vänner har startat insamlingar

Förutom hästarna som dog i branden brann även allt som Elin ägde upp.

Efter branden har vänner till Elin startat insamlingar på sociala medier för att samla ihop allt från foder till hästutrustning.

– Jag har fått jättestor hjälp. Det har varit väldigt många som har ställt upp. Det är både travfolk, ridfolk och folk som ens inte gillar hästar som har ställt upp på olika vis. Jag är så tacksam för allting.

I klippet ovan berättar Elin hur hon hanterar allt efter branden.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/elins-hastar-dog-i-stallbranden-i-huli-jag-forlorade-tva-basta-kompisar

Share the Post:

Related Posts