3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

SVT:s reporter om nya bevisningen: Mer än indicier i underlaget i hovrätten

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Åklagarsidan gick på pumpen när det gällde skjutningen i Bosvedjan när gängmålet efter det stora tillslaget i Sundsvall för ett år sedan avgjordes i tingsrätten.

Alla åtalade friades i den delen, då tingsrätten inte ansåg att någon av de misstänkta kunde knytas till platsen – och än mindre till själva gärningen.

Men om åklagarna nu anser sig knyta en person till parkeringsplatsen i Bosvedjan kommer saken förstås i ett annat läge, säger Patric Sellén bland annat i klippet här ovan.

Missräkning

Skjutningen i Bosvedjan blev det stora missräkningen för åklagarsidan när tingsrätten meddelade sin dom den 1 november förra året.

I övrigt dömdes 20 av de totalt 24 misstänkta som ställts inför rätta i gängmålet. Huvudmannen, en 21-åring, dömdes till elva års fängelse för bland annat förberedelse till mord, grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

Huvudförhandlingen i hovrätten som startade på måndagen rör 13 av de åtalades personerna.

Rättegången hålls även den här gången i en säkerhetssal i Attunda tingsrätt i Sollentuna, och avslutas i slutet av februari.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/svts-reporter-om-nya-bevisningen-mer-an-indicier-i-underlaget-i-hovratten

Share the Post:

Related Posts