3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Verkstad utanför Sundsvall brinner med öppna lågor: ”Full fyr”

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Verkstad i Stöde brinner med öppna lågor: ”Full fyr”

Uppdaterad
Publicerad

Det brinner i en verkstadslokal i Stöde i Sundsvalls kommun.

– Jag vet inte exakt vad det är för byggnad, men vi pratar om tyngre industri eller verkstad. Det finns gasflaskor i lokalen som kan vara till svetsutrustning, säger Thomas Åslin på räddningstjänsten.

Larmet kom in vid 22-tiden på fredagen. Styrkor från fyra stationer har ryckt ut med extra ledningsförstärkning. Det är oklart om räddningstjänsten kommer kunna gå in i lokalen, eftersom det finns gasflaskor som kan explodera.

– Vi får se hur offensiv vi kan vara. Står gasflaskorna kvar måste vi jobba från ganska skyddade platser, säger räddningstjänstens vakthavande befäl Thomas Åslin.

Enligt räddningstjänsten så finns det en risk att byggnaden brinner ner till grunden. Lokalerna i byggnaden används för lantbruk och ingen person ska ha kommit till skada.

Texten uppdateras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/verkstad-utanfor-sundsvall-brinner-med-oppna-lagor-full-fyr

Share the Post:

Related Posts