3E Media AB - Ljunganbladet och Hallsta Print

Ätstörningsklinik invigd i Sundsvall – unik satsning på elitidrottare

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Enheten i Sundsvall har tolv vårdplatser varav tio för patienter med allvarlig ätstörning och två för elitidrottare med allvarlig ätstörning, vilket gör att den nya enheten, enligt regionen blir unik i sitt slag. De första patienterna kommer till veckan.

Tidigare erfarenheter

Magnus Sjögren som tidigare varit ansvarig för två vårdavdelningar på en liknande klinik i Köpenhamn tar med sig vårdprogrammet de använde där.

– Det har vi jobbat vidare med och skapat ett lite förbättrat vårdprogram, säger Magnus Sjögren, verksamhetschef och överläkare för nationell högspecialiserad vård på Region Västernorrland.

Vad är NHV-verksamhet?

Kliniken blir Sveriges nordligaste för behandling av svåra ätstörningar. Det är det första NHV-tillståndet som ligger utanför universitetstätorterna, enligt Magnus Sjögren.

Nationell högspecialiserad vård (NHV) innebär vård av vissa särskilt sällsynta eller svårbehandlade diagnoser och att man kan ta emot patienter från hela landet.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/atstorningsklinik-invigd-i-sundsvall-unik-satsning-pa-elitidrottare

Share the Post:

Related Posts