Ville frias för mordet i Ånge – nekas prövning i HD

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Mordoffret. en man i 20-årsåldern, tejpades hårt bland annat över näsa, mun och hals och kvävdes till döds. Foto: ur polisens förundersökning

Ville frias för mordet i Ånge – nekas prövning i HD

Uppdaterad
Publicerad

Den 25-årige man som i november i fjol dömdes till 18 års fängelse för mordet på en ung man i Ånge 2019 ville att Högsta domstolen skulle pröva hovrättens fällande dom.

Men HD säger nej – och därmed står domen fast.

Mordet i en villa i Ånge i december 2019 var ett rån mot en man i 20-årsåldern som spårade ur, och som ledde till en utdragen och ytterst plågsam död för offret.

Fyra personer dömdes året efter för delaktighet i dådet, varav en av de åtalade fick nio års fängelse för bland annat mord.

Den 25-årige mannen lämnade dock landet efter mordet och höll sig sedan gömd utomlands i över tre år innan han till sist greps och utlämnades i början av fjolåret.

Dömdes mot sitt nekande

I tingsrätten dömdes 25-åringen mot sitt nekande till 16 års fängelse för mord. Han överklagade domen men – hovrätten skärpte straffet till fängelse i 18 år.

Via sin försvarare försökte sedan mannen att få upp målet till prövning i Högsta domstolen.

Nu har HD kommit med beskedet att målet inte prövas av högsta instans.

Något nytt i bevishänseende har inte kommit fram efter hovrättens dom, konstaterar HD. Och i och med detta står morddomen på 18 års fängelse fast.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör när 25-åringens hörs i rättssalen av åklagaren under huvudförhandlingen där mannen mot sitt nekande dömdes för mord. Foto: ur polisens förundersökning

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/ville-frias-for-mordet-i-ange-nekas-provning-i-hd

Share the Post:

Related Posts