Sofia har fått nytt jobb – testar bandvagnar på Hägglunds i Örnsköldsvik

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med Sofia Larsson på sin arbetsplats – en BvS10, bandvagnen som är en av Hägglunds stora exportsuccér. Foto: Hans Lindblom/SVT

Sofia har fått nytt jobb – testar bandvagnar på Hägglunds i Örnsköldsvik

Publicerad

Sofia Larsson är en av många som anställts när BAE Hägglunds I Örnsköldsvik har vuxit. Nu arbetar hon med tester och utprovning.

SVT Västernorrland följde med henne när hon gjorde tester med bandvagn BvS10 på Hägglunds egen testbana.

Ett stort snömoln virvlar upp när bandvagnen sätter fart över övningsfältet Nordanåsen, någon mil norr om Hägglunds stora fabrik i Gullänget.

23-åriga Sofia Larsson gick industriprogrammet på gymnasiet och jobbar numera jobbar med utprovning och tester på BAE Hägglunds i Örnsköldsvik.

Gör bandvagnar till amerikanska militären

110 civilt utrustande bandvagnar av just den här typen ska levereras till amerikanska militären, en av Hägglunds tunga affärer, värd tre miljarder kronor.

Vid sidan av stridsfordon 90, eller Combat Vechicle 90 som den heter i internationella sammanhang, är de här bandvagnarna en grundbult i produktionen i Örnsköldsvik – och en långvarig exportsuccé.

Flera nya jobb när Hägglunds expanderar

Sofia är en av många som anställts de senaste åren på Hägglunds – som Ö-viksborna säger – när företaget har gått från 800 till 2 000 anställda.

– Det är nya ansikten varje dag, säger hon, och det kan vara en utmaning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/sofia-23-har-fatt-nytt-jobb-testar-bandvagnar-pa-hagglunds-i-ornskoldsvik

Share the Post:

Related Posts