Fasta bevakningskameror i Sundsvall

0
150


Fasta bevakningskameror i Sundsvall

Polisen har beslutat att montera upp ett 15-tal fasta bevakningskameror i Sundsvalls centrum. Beslutet gäller från och med den 30 maj och tills vidare.

Kamerabevakning är en del av lokalpolisområdets brottsförebyggande arbete. Kamerorna är placerade på strategiskt utvalda platser i syfte att förebygga och upptäcka brottsliga handlingar för att kunna underlätta utredning och lagföring. 

Kontakt

Christian Hald
Samordnare för kameraprojektet i Västernorrland

Kamerabevakning

Polisen bedriver kamerabevakning på ett antal offentliga platser i landet med både fasta, tillfälliga och andra mobila kameralösningar som exempelvis UAS/drönare. Det kan röra sig om kontinuerlig bevakning av vissa gator och torg men också tillfällig bevakning i samband med festivaler, fotbollsmatcher och andra evenemang.

Personuppgiftsbehandling vid kamerabevakning

 

Länk: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2023/maj/fasta-bevakningskameror-i-sundsvalls-centrum/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here